Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Θα αλλάξουν το Διαδίκτυο με υπερατλαντικό καλώδιο



Από κοινού Microsoft και Facebook θα κατασκευάσουν ένα υποθαλάσσιο καλώδιο που θα διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό, για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ταχύτητας υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud computing) και Διαδικτύου.






Η κατασκευή του νέου καλωδίου, που ονομάζεται «MAREA», θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2017. Το καλώδιο έχει σχεδιαστεί αρχικά να μεταφέρει 160 terabits πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Πρόκειται για σύνδεση 16 εκατ. φορές ταχύτερη από μια γρήγορη οικιακή διαδικτυακή σύνδεση. Το «MAREA» θα είναι μήκους 6.600 χιλιομέτρων και θα είναι το πρώτο που θα συνδέει τις ΗΠΑ με τη Νότια Ευρώπη. Θα ξεκινάει από τη βόρεια Βιρτζίνια στις ΗΠΑ και θα φτάνει μέχρι το Μπιλμπάο στην Ισπανία και από εκεί θα συνδέεται εκ νέου με δικτυακούς κόμβους σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία. Θα λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Telxius, του τμήματος υποδομών της Telefonica, διεθνούς εταιρείας επικοινωνιών.

Υψηλές ταχύτητες
«Το υπερατλαντικό καλώδιο ''MAREA'', το οποίο πρόκειται να κατασκευάσουμε σε συνεργασία με τη Facebook και την Telxius, αναμένεται να προσφέρει σύνδεση χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, ενισχύοντας τη ζήτηση για υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας», δήλωσε ο Κρίστιαν Μπελαντί , γενικός διευθυντής ανάπτυξης και σχεδιασμού των κέντρων δεδομένων της Microsoft. Η κίνηση ακολουθεί τη συμφωνία πριν από σχεδόν δύο χρόνια της Google -που τώρα ονομάζεται Alphabet- με πέντε ασιατικές εταιρείες να επενδύσουν περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός καλωδιακού συστήματος που θα διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα συνδέει τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ιαπωνία.

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/tha_allaksoun_to_diadiktyo_me_yperatlantiko_kalodio-64383185/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου